11:21 / 23.01.2020.

Autor: S.M./P.F./HRT

Plenković u Đuri Đakoviću: revitalizacija poslovanja

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će danas u 16 sati tvrtku Đuro Đaković d.d. u Slavonskom Brodu.
Premijer Andrej Plenković s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem, ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom i ministrom državne imovine Marijom Banožićem poslijepodne je stigao u Slavonski Brod te su posjetili tvrtku Đuro Đaković d.d.

Jamstvo Vlade za "Đuru Đakovića" 

Sastali su se s predstavnicima Uprave Đure Đakovića, na čelu s predsjednikom Uprave Hrvojem Kekezom, a na sastanku su bili i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara te župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

- Cilj našeg današnjeg posjeta Đuri Đakoviću je, naravno, vezan za nedavnu odluku Vlade da da jamstvo tvrtki u iznosu ukupnom od 300 milijuna kuna. Vidjeli ste da se danas ovdje prigodom našeg posjeta potpisao i ugovor s HPB-om o prvih 150 milijuna kuna, koji služe za revitalizaciju poslovanja i podloga za restrukturiranje i dugoročnu održivost Đure Đakovića, rekao je Plenković.

- Mi ćemo tražiti u suradnji s Vladom, puno će ovisiti o pomoći Vlade u traženju, ne tražimo nekog za nekakve male stvari, radi se o strateškom ulaganju od kojeg se očekuje veliki iznos i ozbiljne stvari. Znači, svakako će to ići u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, objasnio je predsjednik Uprave Đuro Đaković Grupe Hrvoje Kekez.

Potom su obišli proizvodnu halu Specijalnih vozila.

Horvat: Prvih 150 mil. vratit će u život "Đuru Đakovića"

Ministar Horvat izjavio je prijepodne da "Đuro Đaković" danas dobiva kredit kojim će sanirati jedan dio svojih dugova.

- Prvih 150 milijuna kuna vratit će "Đuru Đakovića" u život. Vratit ćemo jedan dio dugova dobavljača, prema državi. Također, dobit ćemo perspektivu za nabavu robe i materijala i završiti aktivna tri ugovora koji će do kraja travnja osigurati dodatnu aktivnost "Đure Đakovića" u visini od 128 milijuna kuna. Perspektiva u "Đuri Đakoviću" sigurno postoji, ali ono što je neminovno u suglasnosti s Europskom komisijom jeste to da se mora izgraditi program restrukturiranja. U "Đuru Đaković" moramo uvesti strateškog partnera. I ako želimo perspektivu u "Đuri Đakoviću", na jedan drugačiji način i opet pod strogim nadzorom i kontrolom - moramo paziti što se ondje događa, kazao je Horvat.       
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!