22:34 / 19.03.2021.

Autor: Hina

Pleternica: Tramišak uručila 15 ugovora vrijednih 3,95 milijuna kuna

Nataša Tramišak

Nataša Tramišak

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Natalija Tramišak u petak je u Pleternici načelnicima i gradonačelnicima s područja Požeško-slavonske županije uručila 15 ugovora vrijednih 3,95 milijuna kuna.

Riječ je o ugovorima iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa razvoja brdsko-planinskih područja. Sredstva fondova Europske unije dobilo je pet općina i pet gradova.

- Na području Požeško-slavonske županije realiziraju se projekti vrijedni 1,6 milijardi kuna. To govori koliko su jedinice lokalne samouprave pokazale spremnost korištenja ovih alternativnih izvora financiraja kako bi nadopunile vlastite proračune. Ovo su projeki za malu društvenu infrastrukturu, ali koja je vidljiva. Njihovom realizacijom učinit će te korak ka boljem standardu života, rekla je ministrica Tramišak.

Kako je istaknula, kroz projekt Slavonija Baranja i Srijem Vlada je planirala ulaganja iz EU fondova veća od 18 milijardi kuna. Prema njezinim riječima taj je iznos sada gotovo dosegnut. Istaknula je da se na području pet slavonskih županija realizira 22.800 projekata.

Na svečanosti su uz ministricu Tramišak bili su ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, župan Alojz Tomašević i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!