18:02 / 30.08.2018.

Autor: HRT

Počela berba paprike - očekuju se rekordni prinosi

-

-

Foto: - / -

Oranice nije trebalo natapati jer je to kiša činila mjesecima, a paprike je sunce dobro ugrijalo pa je berba počela čak 20 dana ranije.
Počela je berba začinske paprike i poljoprivrednici s istoka zemlje očekuju rekordne prinose. Oranice nije trebalo natapati jer je to kiša činila mjesecima, a paprike je sunce dobro ugrijalo pa je berba počela čak 20 dana ranije.

Milijuni crvenih grmova mirišu na papriku. A ukusni plodovi klize kroz ruke  beračica. Mesnate i sočne, prave su rekorderke. Ubrat će obitelj Marić i do 1500 kilograma po hektaru. I sve samljeti u ljuti, slatki i dimljeni crveni prah.

Crveno zlato - paprike roga i babura, zadržalo ih je u Slavoniji. Najbitnije je proizvest gotov proizvod onda se tu može postići cijena i može se prodati. Ovako da prodajemo sirovu papriku ne bi nam se isplatilo, kaže Branimir Marić.

Jer bez nje nema ni ukusnog, lijepog crvenog kulena. I zato se na dobroj paprici baš nikada ne štedi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!