16:15 / 22.04.2019.

Autor: HRT

Počela turistička sezona - svi zadovoljni

Opatija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Opatija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Za uskrsne blagdane, s početkom sezonskih letova niskobudžetnih aviokompanija, počeli su nam na obalu stizati turisti u većem broju.
Za uskrsne blagdane većina hotela otvara vrata jer je to tradicionalni početak sezone.

S blagdanom Uskrsa počela je i turistička sezona u Dubrovniku. Da je taj grad turistička meka, dobro je poznato; i dolazak Christiana Ronalda to je još jedanput potvrdio. No pritisak turista sa svih strana svijeta ima i onu drugu stranu; treba znati kako očuvati posebnosti grada. Počeli su sezonski letovi što dodatno utječe na booking i ove sezone očekuje se rast turističkog prometa.Što se očekuje od ovogodišnje sezone i ima li novina u dubrovačkoj ponudi - otkrili su nam Vicko Dragojević i njegova gošća direktorica Turističke zajednice Dubrovnika Romana Vlašić.Turisti su i na zadarsko područje počeli stizati u većem broju s početkom sezonskih letova niskobudžetnih aviokompanija.Ne dobre, već odlične turističke podatke bilježi i Splitsko-dalmatinska županija. U proteklih 15-ak dana travnja 11 posto je više noćenja i 23 posto više dolazaka. Split će ove godine prvi put biti povezan direktnim zrakoplovnim linijama s više od 100 europskih odredišta. Brojevi sjajni - od početka godine Split je stalno u plusu, ali struka kaže da i to nije presudno za turističku sezonu koju su proglasili gastronomskom jer je kvaliteta u prvom planu. S prvim lijepim danima stigli su i kruzeri, jedan na dan. Na kružnim putovanjima Sredozemljem gosti s kruzera sada sve više, osim obilaska Splita, idu i na izlete u Trogir, Krk pa čak i u Međugorje. Ne treba zaboraviti da se u Splitu početkom lipnja otvara veliki hotel na Žnjanu, koji će biti i kongresni centar, što je itekako važno za produljenje sezone.Za uskrsne blagdane većina hotela na Kvarneru otvara vrata jer je to tradicionalni početak sezone. Od Velikog petka do Uskrsnog ponedjeljka na Kvarneru je boravilo 20-ak tisuća gostiju.Brojni turisti uskrsne blagdane provode u Istri. Sve popularnija odredišta su i na istočnoj obali poluotoka. Mnogi gosti koji se ondje odmaraju ovih dana - najavljuju da se vraćaju na ljeto:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!