Počeli radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi Split-Solin

01.02.2021.

17:37

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Radovi na aglomeraciji

Radovi na aglomeraciji

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Srinjinama pokraj Splita predstavljen je početak radova na projektu ''Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin''.


Galerija
Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije Split, Foto: Regionalni dnevnik/HRT
Ministar Tomislav Ćorić, Foto: Regionalni dnevnik/HRT

Pripremao se godinama, financirat će se 70 % europskim novcem, a u iduće tri godine u izgradnju i poboljšanje vodovodnog i kanalizacijskog sustava potrošit će se 1,8 milijardi kuna.

Do kraja 2023. namjerava se izgraditi 124 km odvodne i 64 km vodoopskrbne mreže.

Istodobno, u sklopu tog projekta, danas su počeli radovi na izgradnji 3,7 km odvodne mreže na području Srinjina, što će, kako je rečeno, stajati oko 15 milijuna kuna.

- Na ovoj lokaciji građanima će se osigurati pravo na kanalizaciju i izgradit će se 3, 7 km kanalizacijske mreže, odnosno oko 200 kućanstava će dobit pravo na priključak, istaknuo je Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije Split.

 Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić je istaknuo kako je aglomeracija Split-Solin jedan od vitalnih infrastrukturnih projekata na području Splitsko-dalmatinske županije te je najavio uskoro radove diljem Hrvatske. 

- Na razini cijele Hrvatske u sljedećem razdoblju trebali bi biti izvedeni radovi vrijedni oko 25 milijardi kuna.
To je veliki izazov za hrvatsku građevinsku operativu, rekao je.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban rekao je da se nada da će biti dovoljno građevinske operative te da se tenderi i natječajna dokumentacija neće otezati.

Dovršetkom projekta za 18 mjeseci 95 % kućanstava u Srinjinama bit će priključeno na vodovodni i kanalizacijski sustav.

Pogledajte prilog iz Regionalnog dnevnika:
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!