18:02 / 11.03.2019.

Autor: Ružica Divac Borovečki/HRT

Počeo Tjedan europskih fondova

-

-

Foto: - / -

Ovaj tjedan diljem županije organizirana su predavanja o raznim aspektima financiranja projekata.
Počeo je Tjedan europskih fondova, a u Zaboku su predstavljeni rezultati za Krapinsko-zagorsku županiju. Održava se i niz predavanja i radionica kako bi građani doznali više o dostupnosti tih fondova.

Bez novca iz fondova Europske unije ne bi bilo obnove pruge od Zaprešića do Zaboka. Ne bi bilo energetske obnove škola, a niti financijske pomoći samozapošljavanju za 186 osoba prošle godine, rečeno je u Zaboku, na početku Tjedna EU fondova.

Ovaj tjedan diljem županije organizirana su predavanja o raznim aspektima financiranja projekata. Namijenjena su tijelima javne uprave i poduzetnicima, ponajprije poljoprivrednicima.

Velikih kapitalnih projekata ne bi bilo bez EU fondova - u dvije godine investicije od 1,2 milijarde kuna - kaže župan. I upozorava kako će za sljedeću financijsku omotnicu trebati   urediti novi model financiranja regionalne samouprave.

Podignuti svijest i informirati građane - to je cilj Tjedna EU fondova. I on sam financira se preko projekta koji se zove ZEZ - Znanjem za europsko zajedništvo.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!