Počinje zaprimanje prijava za poziv "Komercijalizacija inovacija"

19.05.2022.

18:21

Autor: P.F./Hina

Inovacije

Inovacije

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U petak, 20. svibnja, započinje zaprimanje prijava projektnih prijedloga za poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja "Komercijalizacija inovacija", priopćilo je ministarstvo.

Cilj toga poziva vrijednog 380 milijuna kuna jest poticanje investicija mikro, malih i srednjih poduzetnika usmjerenih na proizvodnju naprednih i inovativnih proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti, odnosno projekata s najvećom vjerojatnošću za komercijalni uspjeh.

Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem sustava eNPOO
od 20. svibnja 2022., 11:00 sati, do 30. lipnja 2023., odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava za poziv.

Po zaprimanju projektnih prijedloga oni će se ocjenjivati prema redoslijedu zaprimanja, kako bi potencijalni korisnici, koji se kvalificiraju za dodjelu, svoje projekte mogli realizirati u što kraćem roku. 

Mogu se financirati samo oni projektni prijedlozi koji udovolje svim zahtjevima postupka dodjele, pri čemu minimalni broj bodova koje je potrebno ostvariti u ocjeni kvalitete iznosi 70% ukupnog broja bodova. Bodovni prag je veći u odnosu na ranije pozive Ministarstva i time se osiguravaju pretpostavke za prolaznost projekata visoke razine kvalitete.

Postupak dodjele sredstava provode Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te agencija HAMAG-BICRO, a rad informatičkog sustava eNPOO u nadležnosti je Ministarstva financija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!