Podaci e-Visitora: U Hrvatskoj boravi 740 tisuća turista, najviše iz Njemačke

30.08.2021.

13:15

Autor: V.G./HRT/IMS

Gužva u prometu

Gužva u prometu

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

I danas je pojačan promet na cestama u smjeru mora i prema unutrašnjosti, a kolone se stvaraju na naplatnim postajama i graničnim prijelazima. Tijekom proteklog vikenda na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta zabilježen je promet od 734 tisuće vozila i naplaćena cestarina u iznosu od oko 40 milijuna kuna. Usporedimo li to s istim vikendom 2019. - promet vozila manji je za 5 posto, a iznos naplaćene cestarine - za 6 posto.
Prema najnovijim podacima iz sustava eVisitor, u Hrvatskoj trenutačno boravi 740 tisuća turista, najviše iz Njemačke, pa domaćih gostiju.

Najposjećeniji su istarski gradovi Rovinj, Poreč i Medulin, a nakon Istarske, najviše je turista u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Usporedimo li protekli vikend s istim vikendom 2019., ostvareno je 5 posto više noćenja, odnosno 81 posto rezultata u dolascima, u odnosu na tu rekordnu godinu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!