Podravka i Atlantic Grupa surađivat će u izvozu na austrijsko i američko tržište

06.03.2023.

11:30

Autor: V.K./HRT/Hina

Suradnja  Atlantic Grupa i Podravke

Suradnja Atlantic Grupa i Podravke

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Atlantic Grupa i Podravka dogovorili su suradnju na izvozu svojih brendova na tržišta Austrije i SAD-a, čime će osnažiti plasman svojih proizvoda i prepoznatljivost brendova, koristeći razvijenu poslovnu mrežu i tržišne pozicije koje imaju na tim tržištima, objavile su u ponedjeljak dvije kompanije.

- Dvije vodeće hrvatske proizvodne kompanije, Atlantic Grupa i Podravka, dogovorile su suradnju na inozemnim tržištima, konkretno u Sjedinjenim Američkim Državama i Austriji. Dvije kompanije uvele su jedinstvenu praksu uzajamne izvozne podrške, koja podrazumijeva da će Atlanticova distribucijska kompanija u Austriji osigurati podršku plasmanu Podravkinih proizvoda na austrijskom tržištu, a istovremeno će Podravka putem svoje kompanije u SAD-u plasirati Atlanticove proizvode na tržište SAD-a, navodi se u priopćenju. 

Cilj je te suradnje, kako se ističe, maksimirati međusobne sinergije osnaživanjem plasmana proizvoda obiju kompanija i podizanjem prepoznatljivosti njihovih brendova, koristeći razvijenu poslovnu mrežu i tržišne pozicije koje Atlantic i Podravka baštine na ovim tržištima.

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić izjavila je u priopćenju kako je ostvarivanje sinergije između Podravke i Atlantica na tržištima Austrije i SAD-a važan iskorak u praksi poslovanja hrvatskih kompanija u inozemstvu.

- Iznimno sam zadovoljna ovim korakom, jer na ovaj način dvije snažne hrvatske kompanije udružuju snage kako bi još više izvozile i jačale prisutnost vlastitih brendova i na europskom i na američkom tržištu, poručila Dalić.

Predsjednik Uprave Atlantic Grupa Emil Tedeschi smatra kako su Vegeta i Argeta, kao najistaknuti izvozni brendovi dvije kompanije, uz ostali njihov portfelj, prirodni saveznici u nastupu na internacionalnim tržištima.

- Ponosni smo na ovaj dogovor koji ima vrlo jasnu logiku korištenja zajedničkih prilika. Otvorenost, povjerenje i interes za pronalaženjem sinergija na putu stvaranja nove vrijednosti su pravi temelj odnosa Podravke i Atlantic grupe, istaknuo je Tedeschi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!