16:47 / 28.01.2019.

Autor: HRT

Poduzetnički inkubator za edukaciju i osnaživanje žena

-

-

Foto: - / -

Platforma za okupljanje, edukaciju i osnaživanje žena u poduzetništvu osmišljena je kako bi poduzetnicama osigurala jednake uvjete u tradicionalno muškom svijetu.
Imati dobru ideju, savladati marketinška znanja, i na kraju svoj proizvod ili uslugu naplatiti. Uz to, održati se na tržištu unatoč konkurenciji. Oni koji se odluče za vlastiti posao moraju sve to, a ako je riječ o ženskom poduzetništvu i više od toga.

Iako se iz Slavonije sve češće odlazi, ima i suprotnih primjera. Nakon više od dvadeset godina života u Londonu, Violeta Mišić Losacco je u rodnom Osijeku otvorila kliniku za wellnes i tradicionalnu akupunkturu.

Dobila je, kaže, ravnoteže koje je u Londonu jednostavno teško imati, dodir s prirodom, malo usporeniji način života i u stvari jedno obiteljsko okruženje.

Mirna Ažić također pliva u nemirnim poduzetničkim vodama. U Osijeku vodi savjetovalište za psihosocijalnu pomoć i potporu.

- Za sad sam zadovoljna napretkom i mogućnostima koje se nude ženama. Kroz neke projekte i natječaje, zapravo čini mi se da sve više misle i na nas - izjavila je.

Svaki je početak težak, posebno onaj poslovni. Radionica u Osijeku budućim i sadašnjim poduzetnicama pomaže u planiranju izlaska na tržište.

- Mogu naučiti što je bitno, kako izgraditi svoj brend, prodavati svoje usluge i robu svojim budućim potencijalnim kupcima - objašnjava Tihomira Klobučar, koordinatorica projekta, BIOS Osijek.

Platforma za okupljanje, edukaciju i osnaživanje žena u poduzetništvu osmišljena je kako bi poduzetnicama osigurala jednake uvjete u tradicionalno muškom svijetu.

- Startna pozicija je otežana, samim time jer se radi o jednom holističnom pristupu žene koja ima više uloga u svom životu - smatra Ines Baričević, voditeljica platforme Aurora.hr, Zagreb.

Poduzetnica je na tržištu, unatoč brojnim teškoćama, sve više. Među ostalim, zahvaljujući i ovakvim radionicama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!