17:46 / 25.11.2020.

Autor: D.M./HRT

Ponovna obustava ribolova zbog pandemije

Foto: arhiva, Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: arhiva, Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sufinanciranje je predviđeno i koćarice i plivarice.
Ponovno će se provoditi privremena obustava ribolova radi izvanrednih okolnosti izazvanih širenjem pandemije COVID-19, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Uz već provedene obustave, sufinanciranje je predviđeno i za privremenu obustavu ribolovnih aktivnosti pridnenim povlačnim mrežama – koćama od 20. studenoga do 31. prosinca 2020. i privremenu obustavu ribolovnih aktivnosti okružujućim mrežama plivaricama - srdelarama od 1. do 31. prosinca 2020.. Obustave nisu obvezne te ribari sami odlučuju žele li sudjelovati u privremenoj obustavi, poručuju iz Ministarstva.

➡️ Koronavirus - preminulo 56 osoba, 3603 novozaražena 
➡️ Capak: Nove mjere za ugostiteljske objekte, zatvaraju se kina
➡️ Hoće li nacionalni lockdown biti neizbježan?
➡️ Sve o koronavirusu 

Provedba mjera privremene obustave je počela u travnju 2020. godine u segmentima ribolova okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom i pridnenom povlačnom mrežom – koćom. Do sada je u mjerama sudjelovalo 302 korisnika kojima je dodijeljeno 16,5 milijuna kuna, a isplaćeno gotovo 15 milijuna kuna. Cilj privremenih obustava ribolova je uvijek isti, zaštititi ribolovnu flotu i ribarstvo te osigurati tržište od značajnog pada vrijednosti te posljedično prekomjerni izlov i iskorištavanje ribolovnih resursa, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!