17:39 / 01.09.2021.

Autor: Jana Radić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Poreč ostvario 2 milijuna noćenja

Poreč obara turističke rekorde

Poreč obara turističke rekorde

Foto: HRT / HTV

Poreč je ostvario dvomilijunto noćenje, odnosno oko 320.000 dolazaka. Prednjače njemački gosti, a srušeni su i rekordi. Više je Nijemaca boravilo u Poreču u kolovozu ove godine, nego u istom mjesecu rekordne 2019. godine.

Na porečkim ulicama je gužva, pa niti ne čude ostvarenja od dva milijuna noćenja. Blizina Hrvatske, povoljna epidemiološka situacija, ali i marketinške aktivnosti na tržištima poput Njemačke i Austrije, doveli su veći broj turista upravo iz tih zemalja. Gosti iz Njemačke koje je srela novinarska ekipa HTV-a kažu da ih je Poreč očarao. Neki od njih bili su ondje i prošle godine s obitelji, a neki su došli po preporuci prijatelja. 

- Ljudi su jednostavno željni putovati, nakon što se sve pomalo otvorilo. Došli su tu kod nas, pa su se i povećali brojevi turista u odnosu na prošlu godinu, kazao je gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić. 

Veći broj turista osjetili su i ugostitelji. Primjećuju više njemačkih turista, i to onih koji su spremni više potrošiti na dobru uslugu.

- Sezona je bila iznenađujuće dobra. Čak smo se svi ugodno iznenadili jer nismo ovo očekivali. Potražnja je dobra. Hoteli i restorani su puni, tako da je sve jako, jako dobro, kazala je ugostiteljica Irena Barulin.

Najave za posezonu su dobre. Već sada je dobra popunjenost do konca mjeseca. U Poreču očekuju da će doći do dva i pol milijuna noćenja. 

- Rujan je inače tradicionalno bio bolje popunjen nego zadnja sedmica kolovoza. Tako je i ostao. Očekujemo nove goste, nove grupe i tako idemo u posezonu, kaže Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Poreč. 

Svi očekuju sutrašnje izvješće Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti te ažuriranu covid kartu koja će pokazati ostaje li Hrvatska označena narančastom bojom. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!