13:59 / 22.02.2018.

Autor: M.M./Hina

Porezna uprava poziva građane da koriste usluge ePorezne

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Usluge ePorezne trenutno koristi 174.765 jedinstvenih korisnika koji su do 1. veljače ostvarili 1.028.950 prijava.
Porezna uprava (PU) i ove će godine za sve građane provesti godišnji obračun poreza na dohodak na temelju podataka s kojima raspolaže.

U priopćenju se ističe da korištenjem ePorezne obveznici mogu ostvarivati svoja prava ili izvršavati obveze od kuće bez dolaska u PU te bez plaćanja upravnih pristojbi. Pristup portalu je jednostavan, dovoljno je posjedovati obični bankovni token i prijaviti se na ePoreznu putem osobnog računala.

Iz PU podsjećaju da će i ove godine za sve građane izvršiti godišnji obračun poreza na dohodak na temelju podataka s kojima raspolaže. No, ističu da ako građani žele da im se kroz godišnji obračun priznaju određena prava koja nisu poznata Poreznoj upravi primjerice ako se traži priznavanje dodatnih uzdržavanih članova ili priznavanje invalidnosti ili boravka na potpomognutom području ili području grada Vukovara, to mogu dojaviti podnošenjem ZPP-DOH Obrasca.

Od početka ove godine podnošenje tog obrasca omogućeno putem ePorezne, navode iz PU te napominju da građani jedino trebaju voditi računa da je rok za predaju navedenog obrasca najkasnije do 28. veljače tekuće godine.

Usluge ePorezne trenutno koristi 174.765 jedinstvenih korisnika koji su do 1. veljače ostvarili 1.028.950 prijava, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!