10:29 / 20.06.2018.

Autor: M.M./Hina

Porsche kupio 10-postotni udjel u Rimac Automobilima

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Njemačka tvrtka Porsche AG kupila je manjinski udio u tehnološkoj tvrtki Rimac Automobili i njegovoj sestrinskoj tvrtki Greyp Bikes, a osnivač Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik.
Njemačka tvrtka Porsche AG kupila je manjinski udio u tehnološkoj tvrtki Rimac Automobili i njegovoj sestrinskoj tvrtki Greyp Bikes, a osnivač Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik navedenih tvrtki, objavile su te kompanije.

Kako se navodi u priopćenju Rimac Automobila, tehnološke tvrtke za razvoj i proizvodnju ključnih komponenti i sustava električnog pogona te razvoj i proizvodnju električnih automobila visokih performansi sa sjedištem u Svetoj Nedelji, cilj ovog partnerstva je suradnja na području razvoja električnih vozila te pružanje potpore Rimac Automobilima i Greyp Bikes prema ostvarivanju cilja, a to je postati vodeći dobavljač tehnoloških rješenja za tržište za električnih automobila visokih performansi te proizvođač najuzbudljivijih sportskih električnih automobila.

Osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila Mate Rimac ističe da su u manje od desetljeća prikupili značajno znanje u području razvoja automobilskih pogona visokih performansi te baterijskih tehnologija, inovativnih infotainmenta i telemetrijskih sustava, kao i drugih ključnih automobilskih sustava.
Pritom kaže da njihovi automobili predstavljaju vrhunac tehnologije i iznova određuju samu definiciju supersportskog automobila, no kako je ipak stvaranje ozbiljnog dobavljača u automobilskoj industriji i proizvođača sportskih automobila cjeloživotni izazov.

Ulazak u razvojnu suradnju s Porscheom je važan korak za naš strateški plan kako bismo postali značajan dobavljač velikim proizvođačima automobila. Drago nam je što smo uspjeli pridobiti veliko povjerenje naših investitora, partnera i klijenata te se radujemo što ćemo moći i dalje raditi na uzbudljivim projektima za razne klijente iz cijele automobilske industrije, poručio je Rimac.

Zamjenik predsjednika izvršnog odbora Porschea Lutz Meschke izjavio je da je Rimac svojim impresivnim znanjem i razvojem potpuno električnih supersportskih automobila Concept_One i C_Two te brojnih drugih ključnih sustava, koristeći najsuvremeniju tehnologiju za razne druge proizvođače u automobilskoj industriji, potvrdio svoju poziciju u svijetu elektromobilnosti. Smatramo kako su ideje i pristup Rimac Automobila iznimno obećavajući, zbog čega se nadamo da će ovo partnerstvo u razvoju biti odličan uvod za našu blisku suradnju, poručio je Meschke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!