Porsche kupio većinski udio u Greyp Bikesu

19.11.2021.

19:43

Autor: Dnevnik/B.A./HRT

Mate Rimac s Greypovim biciklom

Mate Rimac s Greypovim biciklom

Foto: Dalibor Urukalović / PIXSELL

Nakon što je 2018. Porsche počeo investirati u Rimac Automobile i preuzeo 10 posto njihova Greyp Bikesa, sada je kupio i većinski udio u hrvatskom proizvođaču najnaprednijih električnih bicikala na svijetu. Kroz daljnja ulaganja s Porscheom proširit će proizvodnju i, nadaju se, postati svjetski lider na brzorastućem tržištu e-bicikala. 

O detaljima ulaganja i točnog vlasničkog udjela Porschea, Mate Rimca i ostalih osnivača više će se znati sredinom prosinca kada transakcija bude zaključena. 


- Greyp se zapravo idealno uklapa u njihovu strategiju mikromobilnosti, što će nama otvoriti mnoga vrata jer puno je lakše doći na neko njemačko tržište, 'otvarati vrata' kao dio Porsche grupe nego kao Greyp Bikes iz Hrvatske, i vjerujemo da će ova suradnja biti plodonosna za oboje, rekao je voditelj marketinga Greypa Vladimir Karmelić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!