11:51 / 08.03.2021.

Autor: HRT/M.N.

Porsche sada drži 24% u Rimac Automobilima

-

-

Foto: - / PIXSELL

Porsche je uložio u Rimac Automobile još 70 milijuna eura i tako povećao svoj udjel u vlasništvu tvrtke na 24 posto, potvrdili su iz Rimac Automobila.

"Najnovije ulaganje osnažuje položaj Rimac Automobila kao tvrtke specijalizirane za razvoj tehnologija i proizvodnju ključnih sustava za tržište električnih vozila visokih performansi", navodi se u priopćenju tvrtke Rimac Automobili.


 Mate Rimac rekao je kako je za njegovu tvrtku, ali i za Porsche, važno da ostanu potpuno neovisni s obzirom da su mnogi proizvođači automobila iz cijelog svijeta klijenti Rimac Automobila.


"Naši projekti i naši dioničari su, i uvijek će biti, potpuno odvojeni, što nam omogućuje održavanje tajnosti informacija na koji se naši partneri oslanjaju, a nama omogućuje daljnju suradnju s mnogim proizvođačima automobila. Partnerstvo s Porscheom pomaže Rimac Automobilima da se razvijamo i rastemo, što je korisno za sve naše klijente“, rekao je Rimac.


"Uvijek nam je bila čast što imamo toliko snažnu suradnju sa jednom od najznačajnijih i najnaprednijih proizvođača sportskih i premium automobila. Ponosni smo na suradnju na novim uzbudljivim projektima s Porscheom te na činjenicu da je Porscheovo povjerenje u Rimac rezultiralo s nekoliko krugova ulaganja, što Porsche čini važnim dioničarom našeg poduzeća", istaknuo je Rimac.


Meschke: Rimac nas nadahnjuje


"Rimac je na dobrom putu da postane dobavljač prve razine za Porsche i druge proizvođače na području visokih tehnologija. Porsche je Rimcu već predao prve narudžbe za razvoj visoko inovativnih serijskih komponenata”, izjavio je zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za financije i IT u poduzeću Porsche AG Lutz Meschke.


Od prvog Porscheovog ulaganja 2018. godine, tim Rimac Automobila udvostručio se na gotovo 1.000 zaposlenih, a hrvatsko tehnološko poduzeće nastavilo je razvijati i proizvoditi sustave električnih pogonskih sklopova, baterija i drugih komponenata povezanih s elektrifikacijom za mnoge proizvođače automobila.


 "Mate Rimac nas nadahnjuje svojim inovativnim idejama. Na isti način on koristi i naše stručno znanje u proizvodnji i metodološku stručnost u razvoju. Pokazalo se da je naše ulaganje u poduzeće bilo ispravna odluka. Vrijednost Rimca višestruko se povećala od našeg početnog ulaganja. Uz to, poduzeće se tehnološki vrlo uspješno razvilo“, naglasio je Meschke. 


Rimac Automobili potvrdili su kako će ove godine početi s isporukama druge generacije svojih električnih hiperautomobila – Rimac C_Two.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!