Posao od 80 milijuna kuna za Đuro Đaković Specijalna vozila

01.04.2022.

15:21

Autor: HRT/Hina

Đuro Đaković

Đuro Đaković

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila sa švicarskim naručiteljem ugovorila je proizvodnju i isporuku teretnih vagona Shimmns u vrijednosti 80 milijuna kuna, objavila je u petak Đuro Đaković Grupa, u čijem sastavu posluje ta tvrtka. Isporuka vagona, kako su istaknuli, planirana je tijekom druge polovine ove godine.

Vagoni tipa Shimmns TTU su 4-osovinski zatvoreni vagoni namijeni za prijevoz kolutova lima, primarno korištenih u automobilskoj industriji, navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi.

Kolutovi lima postavljaju se u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje. Ovim sustavom omogućen je utovar i istovar kolutova lima korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili Ckukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara.

Od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline kolutovi lima zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom.

- Tim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila potvrđuje opredjeljenje i stratešku orijentaciju prema razvoju i proizvodnji vagona specijalne namjene i izvedbe, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje svoje razvojne i proizvodne procese, navodi se u objavi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!