Poslodavac vas može nagraditi cro karticom

21.12.2019.

19:40

Autor: Silvana Skočajić/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

default error photo
Poslodavci će zaposlenicima, kao nagradu, na nju moći uplatiti neoporezivih 2500 kuna. Taj će se novac moći trošiti u hotelima i restoranima u Hrvatskoj.
Početkom sljedeće godine Ministarstvo turizma počinje s promocijom hrvatske turističke kartice, tzv. cro kartice. Poslodavci će zaposlenicima, kao nagradu, na nju moći uplatiti neoporezivih 2500 kuna. Taj će se novac moći trošiti u hotelima i restoranima u Hrvatskoj. Cilj je potaknuti građane na domaću turističku potrošnju, i to ponajprije izvan sezone te na kontinentu.

Od sljedeće godine, u novčanicima će se tražiti mjesto za još jednu karticu - i to hrvatsku turističku karticu. Njome će se plaćati samo u restoranima i hotelima u Hrvatskoj, a cijene usluge bit će povoljnije. U jednom hotelu u Osijeku računaju da će zbog cro kartica imati goste koji inače ne bi došli.

Uz dosadašnjih neoporezivih 7500 kuna, s koliko je poslodavac godišnje mogao nagraditi zaposlenika u obliku regresa, božićnice ili 13 plaće, ovo će biti dodatih 2500 kuna na kartici, za koje isto tako poslodavac neće plaćati porez.

Očekuje se da će zbog cro kartice domaća potrošnja porasti za milijardu kuna. Kampanja kojom će se promovirati korištenje artice počinje u travnju iduće godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!