"Poslovni anđeli" u Krapinsko-zagorskoj županiji

04.03.2021.

16:03

Autor: Studio 4/IMS/HRT

Illustration

Illustration

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u emisiji Studio 4 je rekao kako se projekt „Poslovni anđeli” veže uz grad Krapinu i Krapinsko zagorsku županiju i pojmove potpore, investicije te stvaranje budućih poduzetnika, inovatora.

Galerija
Željko kolar, Foto: Studio4/HRT
Helena Matuša, Foto: Studio 4/HRTPoslovni anđeli, Foto: Studio 4/HRT

Helena Matuša, koja je vezana za ovaj poduzetnički projekt i čelni je čovjek Poslovnih anđela.

- Kroz konferenciju „Poslovni anđeli” smo probali doprijeti do inovativnih start upova i Poslovnih anđela kako bismo im predstavili novi mehanizam koji stvaramo. Zagorska županija je sa svoja 4 partnera pripremila projekt koji predstavlja EU komisiji. To smo učinili na početku pandemije i uspješno smo prošli sve faze ocjenjivanja i potpisali projekt u prosincu 2020. godine, naglasila je Matuša.

- Usmjereni smo na poduzetnike početnike, Poslovne anđele, kako bismo kroz novi projekt stvorili novu platformu koji će spojiti Poslovne anđele i investicije od 50-100 tisuća eura te koji su u fazi da nemaju pristup kapitalu, a da bi se razvili, potrebno im je ulaganje, govori Matuša.

Projekt je vrijedan 319 tisuća eura, od kojih je potpora EK 250 tisuća, a ostatak financiraju sami partneri, naglasila je.

Na pitanje hoće li krapinsko-zagorskom županu Željku Kolaru stranka zamjeriti što je došao na pogreb Milanu Bandiću, on je rekao kako su se Bandić i on poznavali od 1993. i radili su na zajedničkim programima i zajedno su korektno surađivali.

Kolar se osvrnuo na investicije i rekao kako svatko tko želi ulagati želi imati uređen zakonodavni okvir. Kako kaže županija se fokusirala na mlade koji imaju start upove, ali nemaju pristup kapitalu. Poslovni anđeli su ljudi koji svoj milijun odavno zaradili i imaju gotov proizvod koji su plasirali i u interesu je da oni prepoznaju dobre projekte i preuzmu mentorstvo nad mladim poduzetnicima i da im omoguće plasman proizvoda na tržišta koja su oni već osvojili.

- Uvjeren sam da ćemo od ovog projekta imati svi koristi, naglasio je župan Kolar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!