15:50 / 06.11.2018.

Autor: P.F./HRT

Poslovni forum Kina-Hrvatska: Gradnja Pelješkog mosta poticaj suradnji

-

-

Foto: - / -

Kako bi razgovarali o mogućnostima suradnje, na forumu u Šangaju okupili su se predstavnici 30-ak hrvatskih i više od 130 kineskih tvrtki. Premijer je istaknuo povoljan geografski položaj RH.
Sudjelovanjem na poslovnom forumu Hrvatska-Kina premijer Andrej Plenković završio je petodnevni radni posjet drugom gospodarstvu svijeta.

Kako bi razgovarali o mogućnostima suradnje, na forumu u Šangaju okupili su se predstavnici tridesetak hrvatskih i više od 130 kineskih tvrtki. Premijer je istaknuo povoljan geografski položaj Hrvatske u središtu Europe, a kao članica Unije dio je velikog europskog tržišta od 500 milijuna stanovnika. Poticaj suradnji, nedvojbeno, bit će gradnja Pelješkog mosta.

Ta prisutnost kineske kompanije za izgradnju mostova i cesta, koja će sad trajati 3-4 godine, je za njih strateški važna, ali i za nas. I ona će vući za sobom i nove investicije i nova partnerstva, rekao je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!