16:01 / 05.01.2021.

Autor: Anamarija Škorić, I.Ramadža Čolić/Regionalni dnevnik/HRT

Poslovni recept za "novo normalno"

-

-

Foto: - / -

Bez posla je ostala i animatorica Tea Gojčeta. Događaj po događaj, otkazano je sve. Predala se nije i ponudila je novu uslugu: slavljeničke dekoracije.
Prilagoditi se "novom normalnom" - mnogim je obrtnicima bilo pitanje opstanka, ali i poticaj za realizaciju novih zamisli i davnih želja. Provjerili smo kako se s gubitkom narudžbi zbog sve dublje ekonomske krize uzrokovane pandemijom, svaki u svom području - nosi četvero mladih kreativaca iz Šibenika.

Sanja Lydia Kulušić
 mlada je šibenska kreativka. Kada se počela prazniti njezina knjiga snimanja, posegnula je za davnim snom.

- Kako normalno ja pratim trendove što se događa u svijetu i dalje, odlučila sam da bi bilo super imati neki mali božićni studio što je meni želja proteklih 10 godina - kaže mlada fotografkinja.Rasprodala je čak 120 termina i "spasila" godinu.

- Termini su po 30 minuta, fotografira se nekih 15 - 20 minuta, jer normalno ja to moram opet očistiti, dezinficirati prostor, otvoriti da se zrači pola sata...

Bez posla je ostala i animatorica Tea Gojčeta. Događaj po događaj, otkazano je sve. Predala se nije i ponudila je novu uslugu: slavljeničke dekoracije.

- Ja ne mogu mirovati, a opet sam razmišljala kako mogu djeci donjeti veselje za vrijeme rođendana, jer mislim djeca slave rođendane, njima je rođendan i kad je korona - govori Tea.

Stavila je tako kruh na stol svojoj obitelji. A nije zaboravila podržati i kolege.

Zatvaranje u jesenskom valu epidemije stavilo bi "ključ u bravu" i ove slastičarne. Da se to ne dogodi, noću se mijesi, a danju nude kava i kolač za van.

- Malo je pao promet, nije kao prije, ali eto ljudi su valjda željni svega, željni su nečega malo pozitivnoga da nije ono samo kuća - posao - objašnjava slastičarka Vesna Mrdeža.

Da je tako - svjedoče lajkovi na snimkama šibenske klape iz "konobe", ali strože su mjere glazbenicima zatvorile i taj put do publike.

- Jednostavno sad smo se bazirali na online komunikaciju, stvaramo novi materijal koji se nadamo da će što prije izaći - kaže glazbenik Branimir Bubica.

Četvero šibenskih obrtnika - poslovni recept za "novo normalno" uspjelo je pronaći. Na radost svojih klijenata.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

prije

31 min

Spremni za let

Spremni za let