13:08 / 12.06.2018.

Autor: S.M./Hina

Potpisan aneks ugovora za projekt Kupari

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Aneks ugovora o projektu Kupari potpisali su ministar državne imovine Goran Marić i Ivan Paladina, direktor tvrtke Avenue ulaganja, koja predvodi zajednicu ponuditelja u kojoj, uz tvrtku Avenue Osteuropa iz Beča, ima vodeću ulogu.
Potpisanim aneksom ugovora o projektu Kupari ubrzat će se nastavak realizacije tog oko milijardu kuna vrijednog projekta, čija bi gradnja trebala započeti za nešto više od godinu dana, istaknuto je na potpisivanju aneksa ugovora u Ministarstvu državne imovine. 

Aneks ugovora o projektu Kupari potpisali su ministar državne imovine Goran Marić i Ivan Paladina, direktor tvrtke Avenue ulaganja, koja predvodi zajednicu ponuditelja u kojoj, uz tvrtku Avenue Osteuropa iz Beča, ima vodeću ulogu. 

Paladina je kazao da je potpisom tog aneksa omogućen ubrzan nastavak realizacije projekta i izgradnja još luksuznijeg resorta od planiranog, a čija bi gradnja trebala započeti za nešto više od godinu dana. Do tada, odnosno u slijedećih nešto više od godinu dana, Paladina očekuje da se završi izrada UPU-a, to jest urbanističkog plana uređenja, da se uklone sve građevine s lokacije te da se ona pripremi za gradnju.

Kako je već ranije objavljeno, radi se o svjetski poznatom hotelskom lancu Four Seasons, a Paladina je prošli tjedna izjavio da je pismo namjere tog hotelskog lanca za projekt Kupari već dostavljeno Ministarstvu državne imovine. Paladina je na današnjem potpisivanju izjavio da je planirana izgradnja luksuznog resorta od ukupno 200 smještajnih jedinica u dva objekta, a u ovom trenutku nije želio licitirati s datumom završetka projekta.

Ministar Marić je rekao da je potpisani aneks ugovora znak otvorenosti i susretljivosti svakom ozbiljnom i trajnom rješenju. Očekuje da investitor na tom projektu, vrijednom gotovo milijardu kuna, pokaže svoju investicijsku odlučnost, financijsku sposobnost i realizaciju dogovora te da doživi punu afirmaciju i satisfakciju za sve što će uložiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!