Potpisan koncesijski ugovor za Zagreb Deep Sea u luci Rijeka

05.11.2021.

12:54

Autor: Dnevnik u podne/HTV/IMS

U Rijeci je potpisan koncesijski ugovor za razvoj i gospodarsko korištenje Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala u luci Rijeka

U Rijeci je potpisan koncesijski ugovor za razvoj i gospodarsko korištenje Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala u luci Rijeka

Foto: HTV / IMS

U Rijeci je potpisan koncesijski ugovor za razvoj i gospodarsko korištenje Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala u luci Rijeka. Idućih 50 godina njime će upravljati nizozemsko-hrvatski konzorcij koji se obvezao na izgradnju potrebne infrastrukture i potpuno opremanje terminala. Vrijednost koncesije je oko 20 milijardi kuna.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da potpisivanjem ovog današnjeg ugovora Luka Rijeka kreće nezaustavljivo na svoj razvojni put koji će - ne samo učvrstiti njezinu poziciju kao naše najveće luke, nego će je pozicionirati kao glavno intermodalno središte Sjevernog Jadrana uz bok najvećim europskim lukama.

Premijer Andrej Plenković rekao je da Hrvatska s ovakvim terminalom dobiva na snazi, jačini.

- S ovakvim terminalom možemo reći slobodno da smo u ovom kontejnerskom biznisu na jedan drugi način na prometnoj i gospodarskoj karti svijeta, dodao je.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!