12:12 / 27.11.2020.

Autor: V.K./Hina

Potpisan sporazum o upravljanju braniteljskom prodavaonicom

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave Pleter-usluge Marijan Mareković potpisali su sporazum o suradnji u realizaciji projekta braniteljske prodavaonice.
Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave Pleter-usluge Marijan Mareković potpisali su sporazum o suradnji u realizaciji projekta braniteljske prodavaonice, koja će biti otvorena na adresi Britanski trg 3 u Zagrebu.

Sporazum o poslovnoj suradnji potpisan je u prostoru braniteljske prodavaonice pod nazivom "Lijepo i naše", priopćeno je iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Ministarstvo ističe kako realizacija projekta braniteljske prodavaonice predstavlja iskorak u načinu pružanja podrške poslovanju branitelja i članova njihovih obitelji i nastavak poticanja razvoja braniteljskih zadruga, OPG-ova i obrta. 

Braniteljska prodavaonica prvenstveno će pomoći lakšem pozicioniranju proizvoda na tržištu, a predviđena je i kao mjesto okupljanja i socijalnog uključivanja braniteljsko-stradalničke populacije, širenja ponude proizvoda i usluga te nastajanja novih poslovnih ideja.

Također će služiti za dobivanje informacija o braniteljskom poduzetništvu, umrežavanje proizvođača i pružatelja usluga, organizaciju predstavljanja autohtonih hrvatskih proizvoda te načina proizvodnje i pripreme hrane kako bi se osvijestila važnost prirodne proizvodnje i važnosti rada u resocijalizaciji hrvatskih branitelja te uključivanja njihovih obitelji u zajedničke aktivnosti.

- Otvorenjem braniteljske prodavaonice hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji okupljeni u zadruge, OPG-ove i obrte dobit će prepoznatljivo mjesto specijalizirano kao izložbeno-prodajni prostor u kojem će moći plasirati svoje proizvode. Istovremeno, kupci će ovim projektom moći u centru Zagreba kupiti  domaće proizvode od pouzdanih proizvođača te kupnjom poticati razvoj poduzetništva hrvatskih branitelja, navodi se u priopćenju.

Sporazumom je određeno da asortiman proizvoda u braniteljskoj prodavaonici mora činiti najmanje 70 posto proizvoda zadruga, OPG-ova i obrta koje su osnovali branitelji i članovi njihovih obitelji. Preostalih 30 posto mogu biti i drugi autohtoni domaći proizvodi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!