13:12 / 12.03.2020.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/B.A./HRT

Potpisan ugovor za prugu Križevci-Koprivnica-državna granica

Foto/ilustracija: Damir Špehar/PIXSELL

Foto/ilustracija: Damir Špehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Radovi su vrijedni više od 2,4 milijarde kuna, a turski izvođač trebao bi ih završiti do 2023.
Turska tvrtka Džengis i HŽ Infrastruktura u Vladi su potpisale ugovor o rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge Križevci-Koprivnica-državna granica.

Time se nastavlja modernizacija na hrvatskom dijelu međunarodnog koridora, novcem EU-a. Radovi su vrijedni više od 2,4 milijarde kuna, a turski izvođač trebao bi ih završiti do 2023.

- Realizacijom projekta Križevci-Koprivnica-državna granica Republika Hrvatska i njeni građani dobit će dvokolosiječnu modernu prugu pune duljine 42 km, povećanje brzine, povećanje kapaciteta te, naravno, sigurniji promet, rekao je Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture.

- Ovo je najveći infrastrukturni projekt trenutno u Hrvatskoj po vrijednosti jer je to s PDV-om više od 3 milijarde kuna i, ono što je najbitnije, to se događa na Mediteranskom koridoru koji povezuje Rijeku i Budimpeštu, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!