16:32 / 03.01.2020.

Autor: Regionalni dnevnik/T.V./HRT

Potpore poduzetnicima i obrtnicima u Bjelovaru

-

-

Foto: - / -

Bjelovarsko-bilogorska županija dodijelila je milijun kuna potpora poduzetnicima i obrtnicima za nabavu strojeva i opreme te za sufinaciranje nastupa na sajmovima.
Bjelovarsko-bilogorska županija dodijelila je milijun kuna potpora poduzetnicima i obrtnicima za nabavu strojeva i opreme te za sufinanciranje nastupa na sajmovima.

Najveći dio, oko 930 tisuća kuna, iskorišten je za nove stojeve i opremu; svaki je poduzetnik i obrtnik mogao pojedinačno iskoristiti najviše 25 tisuća kuna. U porastu su prihodi i broj zaposlenih. Lani je registrirano 100 novih obrtnika pa ih je sada 1171. 

- Za prošlu godinu su gotovo sve brojke dvocifrene. Imamo jednu od najvećih porasta zaposlenosti u gospodarstvu Hrvatske, preko 6 posto. Najveći porast isplaćenih brutto plaća u županiji, preko 14%. Imamo zapravo investicije koje će prošle godine prelaziti milijardu kuna i nadam se da će se to nastaviti i u ovim godinama koje slijede, rekao je Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!