13:13 / 29.07.2018.

Autor: HRT

Potpore poljoprivrednicima karlovačkoga kraja

-

-

Foto: - / -

Poljoprivrednicima karlovačkoga kraja na raspolaganju nije samo novac iz europskih fondova.
Poljoprivrednicima karlovačkoga kraja na raspolaganju nije samo novac iz europskih fondova. Podupire ih i lokalna vlast, županija i grad za njih su osigurali tri milijuna kuna. 

Na gospodarstvu Nikice Oštrića iz Donjeg Velemerića odmora nema. Jedino se tako, kaže nam, od ovog posla može koliko toliko "pristojno" živjeti. Potpore Grada Karlovca i županije iskoristio je nekoliko puta. Baš kao i vinar Darko Vrbaneka iz Obreža Vivodinskog za opremanje vinskog podruma. "Išlo se postepeno, ali evo u ovih 13 godina možemo reći da smo podrum napunili do vrha".

Obitelj Marinković iz Brežana pak već godinama uspješno spaja poljoprivredu i turizam. U obiteljskoj su kući uredili restoran i izletište. Svake godine ulažu u neki novi sadržaj. I stalno se javljaju na natječaje. "Moja iskustva s tim su jako, jako pozitivna jer smatram da u određenom trenutku neka i mala sredstva mogu jako puno pomoći", rekao je Tomislav Marinković iz Brežana.

Novi županijski natječaj je spreman. "Negdje do 21.12. ćemo primat prijave i očekujemo veliki interes, da poljoprivrednici koji mogu ostvariti potpore to i zatraže od Karlovačke županije", kaže Željko Fanjak, pročelnik Odjela za gospodarstvo Karlovačke županije.

A Oštrić, Vrbanek i Marinković od ove godine mogu iskoristiti dodatne pogodnosti - poljoprivrednicima mlađima od 40 godina omogućeno je da ostvare i do 20% veće potpore. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!