Potpore vrijedne 1,9 mil. kn za šest poljoprivrednih subjekata iz Sisačko-moslavačke županije

31.01.2022.

12:10

Autor: HRT

Potpore za obnovu poljoprivrednih potencijala

Potpore za obnovu poljoprivrednih potencijala

Foto: HRT / HTV

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je odluke o potporama vrijednima milijun i 900 tisuća kuna za 6 poljoprivrednih subjekata iz Sisačko-moslavačke županije - za projekte obnove poljoprivrednih potencijala stradalih u katastrofalnom potresu, ali i izgradnju nadstrešnica u sektoru stočarstva.

Najavila je novi program potpora vrijedan 6 i pol milijuna kuna namijenjen isključivo korisnicima iz te županije, ali i nastavak pomoći svim hrvatskim poljoprivrednicima.

- Pošto je to ovih dana vrlo bitna tema najavljujemo i program pomoći hrvatskim poljoprivrednicima s obzirom na povećane troškove koje imaju uslijed porasta cijena plina, porasta cijene energije, umjetnih gnojiva. Za stočnu hranu smo već reagirali. Podsjećam na program koji je odobrila komisija i koji je isplaćivan tijekom prosinca i siječnja vrijedan 171 milijun kuna, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!