18:08 / 28.01.2022.

Autor: Regionalni dnevnik/HRT

Potraga za investitorima u ličke pilane

Sastanak u Gospiću

Sastanak u Gospiću

Foto: Regionalni dnevnik/IMS / HRT

O novom nacionalnom programu i strateškom planu drvoprerađivačke industrije u Gospiću su razgovarali ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ličko-senjski župan Ernest Petry te lički poljoprivrednici, drvoprerađivači i čelnici gradova i općina. 

Ministrica je okupljene izvijestila o dostupnom nacrtu te pozvala na komentare i sugestije, posebice vezano uz iznos potpora poljoprivrednicima. Ličko-senjsku županiju izrazito su pogodili i problemi u drvoprerađivačkom sektoru. Zatvorene su sve veće pilane pa se za njih pokušavaju naći nova rješenja i investitori. 

- Mi smo taj nacrt prilično brzo napravili kao što sam rekla uskoro će biti u elektronskom savjetovanju. Nacrt predlaže nekoliko važnih promjena koje će valorizirati posebnosti pojedinih županija zbog regionalnih nejednakosti ali isto tako staviti dodatan naglasak na dodanu vrijednost što je nedostajalo prije, poručila je ministrica Marija Vučković.

Ličko-senjski župan Ernest Petry najavio je kako bi se neki problemi vezani uz potencijalne nove investicije i zadržavanje postojećih drvoprerađivačkih sustava - mogli riješiti već na proljeće. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!