12:42 / 06.03.2019.

Autor: D.M./HRT

Povoljni krediti za ulaganja u energetsku učinkovitost

Foto: ilustracija, Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kamatne stope, najavljuju, bit će niske, a određivat će se prema indeksu razvijenosti lokalne samouprave na čijem se području provodi projekt.
Poduzetnicima u proizvodnim industrijama te uslužnim djelatnostima bit će na raspolaganju 511 milijuna kuna za ulaganje u projekte energetske učinkovitosti.

Ministarstvo reginalnog razvoja i fondova EU-a te Hrvatska banka za obnovu i razvitak potpisali su ugovor o pokretanju novog financijskog instrumenta. Kamatne stope, najavljuju, bit će niske, a određivat će se prema indeksu razvijenosti lokalne samouprave na čijem se području provodi projekt.

- 17 godina rok otplate, 4 godine počeka - sigurno vrijedna informacija o bespovratnim sredstvima, Mislim da će ovo sigurno biti nešto za što će biti veliki broj zainteresiranih poduzeća, kazala je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

- 50% kredita odobravat će se po kamatnoj stopi od 0%. To su ESIF sredstva koja se odobravaju po kamatnoj stopi od 0%, a naknada je također 0%. Ostalih 50% osigurat će komercijalne banke, 240 milijuna kuna. Visinu kamate za odredit će banke, izjavila je Tamara Perko iz HBOR-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!