14:39 / 26.07.2018.

Autor: HRT

Povrat poreza od 6. kolovoza

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Povrat poreza započinje 6. kolovoza, te bi velika većina novca, ako ne i sve, trebala biti isplaćena do kraja tog mjeseca, rekao je ministar Zdravko Marić.
Ministar financija Zdravko Marić nakon sjednice Vlade rekao je da povrat poreza započinje 6. kolovoza, te da bi velika većina novca, ako ne i sve, trebala biti isplaćena do kraja tog mjeseca.  

Povrat kreće 6. kolovoza i mi očekujemo, u skladu s našim projekcijama i dinamikom, da će velika većina, ako ne i sve, biti isplaćeno do kraja kolovoza. Brojke smo objavili i na stranicama Porezne uprave, govorimo o oko 880 milijuna kuna povrata, odnosno oko negdje 130 milijuna kuna potrebe za uplatu, naveo je Marić.

Naglasio je i da je do 31. srpnja rok za žalbe na rješenja o povratu poreza, kojih je izdano nešto više od 550 tisuća. Istaknuo je i da se taj rok može produžiti u slučaju potrebe u  pojedinačnim slučajevima se može, a ovisno o tome kada je stiglo rješenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!