13:46 / 04.10.2019.

Autor: P.F./HRT

Poziv Rimcu i ostalima da se uključe u alijansu za baterije

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Za 30. listopada najavio je konferenciju gdje će biti riječi o inovacijskom i investicijskom potencijalu, na koju će u Hrvatsku biti pozvano oko 200 kompanija.
Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je da je prije oko tjedan dana bio na sastanku u Bruxellesu s pet europskih povjerenika, gdje je bilo riječi o industriji proizvodnje baterija, odnosno spremnika električne energije. 

Navodi kako je riječ o velikoj i rastućoj industriji na području Europe i kako bi želio da se potencira i u Hrvatskoj, pri čemu ističe da ta industrija u ovom trenutku ima perspektivu financiranja iz strukturnih fondova EU-a na razini od oko pet milijardi eura.

Horvat bi, kako je rekao, volio da se Mate Rimac iz Rimac Automobila, kao i svi ostali koji jesu ili žele biti dionici te industrije, puno agresivnije, putem europskih fondova, uključe u tu "alijansu za baterije", kao i u ostala područja koja su za Hrvatsku strateška.

Za 30. listopada najavio je konferenciju gdje će biti riječi o inovacijskom i investicijskom potencijalu, na koju će u Hrvatsku biti pozvano oko 200 kompanija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!