19:53 / 18.04.2019.

Autor: HRT

Predsezona bolja od lanjske, rezervacije za sezonu i dalje usporene

-

-

Foto: - / -

Unatoč promjenljivom vremenu, brojni su turisti odlučili u danima prije Uskrsa posjetiti našu zemlju. Samo ih je u Istri 20-ak tisuća.
Unatoč promjenljivom vremenu, brojni su turisti odlučili u danima prije Uskrsa posjetiti našu zemlju. Samo ih je u Istri 20-ak tisuća. Predsezona će, prema svim pokazateljima, nadmašiti lanjsku, no rezervacije za samu špicu i dalje su usporene.

Pulska zračna luka i ove godine očekuje obaranje rekorda, odnosno oko 760 tisuća putnika. Zrakoplovi niskobudžetnih kompanija, poput ovoga iz Berlina, lete već nekoliko tjedana. Ipak, uvedene su nove linije iz Bordoa i Stuttgarta, pa je Pula sada izravno povezana sa 75 gradova. No, hotele popunjavaju i gosti koji automobilima stižu iz obližnje Austrije ili Slovenije te organizirane skupine sportaša na pripremama.

- Očekuje nas jako uspješan travanj, najave za svibanj su isto tako jako dobre, tako da - ukupno gledajući - očekujemo jednu dobru predsezonu, rekao je Tomislav Korošec, direktor hotela Histria u Puli.

No, zbog povećanog interesa za Tursku i Grčku, potražnja za Hrvatskom u ljetnim mjesecima više nije onako snažna već, kažu, uobičajena.

- Međutim, upravo ta uobičajena potražnja znači jedan moment u kojem se mi moramo boriti za svakoga gosta, ističe Boris Žgomba, predsjednik Udruge putničkih agencija, HGK.

A to znači, zajedno s Italijom i Španjolskom - koje stoje kao i Hrvatska - početi snižavati cijene. Što neće biti lako.

- Naravno da ako vi trčite s 25 kilograma na leđima, mislim na PDV, a vaša konkurencija trči s 11 ili 7, naravno da su u puno boljem položaju, tvrdi Žgomba. 

Problema ipak neće imati oni koji stalno podižu kvalitetu usluge. Hoteli s 4 i više zvjezdica te luksuzne vile - rezervirani su i za samu špicu sezone.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!