19:44 / 06.07.2019.

Autor: P.F./Hina/HRT

Predsjednica obišla tri osječke tvrtke

-

-

Foto: - / -

Nakon obilaska predsjednica nije davala izjave medijima, a iz njezina Ureda samo su priopćili da su te tvrtke neki od primjera koji pokazuju kako se i u Slavoniji može proizvoditi visokokvalitetne proizvode.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović obišla je tri osječke tvrtke - Pivovaru, farmaceutsko-kemijsku industriju Saponia i pogon za proizvodnju pršuta tvrtke Žito "Prosciutto Pannonico", kako bi se upoznala s njihovim proizvodnim procesima te poslovnim rezultatima.

Nakon obilaska predsjednica nije davala izjave medijima, a iz njezina su Ureda samo priopćili kako su te tvrtke neki od primjera koji pokazuju da se i u Slavoniji može proizvoditi visokokvalitetne proizvode primjenom najmodernijih tehnologija, zapošljavati i izvoziti.

Prema podacima Osječko-baranjske županije, ukupni prihod osječko-baranjskog gospodarstva u 2018. ostvaren je u vrijednosti od rekordnih 28,5 milijardi kuna, što je povećanje za čak 2,2 milijarde kuna u odnosu na prethodnu godinu, a ukupna konsolidirana dobit županijskoga gospodarstva iznosila je na kraju 2018. 1,1 milijardu kuna.

Tijekom obilaska Pivovare direktor te tvrtke Ivan Komak izvijestio je kako ta najstarija pivovara u Hrvatskoj s 355 godina tradicije trenutačno radi s 20 posto od mogućih 500.000 hektolitara proizvodnih kapaciteta. Cilj im je, naveo je, da za godinu-dvije dođu do 200.000 hektolitara, a za pet godina do punog kapaciteta od 500.000 hektolitara, kako bi mogli širiti proizvodnju.

U sklopu posjeta Osijeku, predsjednica Republike večeras će prisustvovati koncertu zborske glazbe RI&OS pop-rock Unplugged, koji se unutar Osječkog ljeta kulture održava u osječkom Arheološkom muzeju.

Predsjednica Grabar-Kitarović u nedjelju će u Đakovu pratiti program 53. Đakovačkih vezova te sudjelovati na svetoj misi u đakovačkoj katedrali sv. Petra, a zatim će posjetiti Državnu ergelu Đakovo.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!