Predsjednik Milanović obišao brodogradilište "Tehnomont"

06.05.2022.

15:03

Autor: HRT/Hina/J.L.

Milanović posjetio "Tehnomont"

Milanović posjetio "Tehnomont"

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je "Tehnomont", održavši radni sastanak s Upravom tog pulskog brodogradilišta na čelu s predsjednicom Uprave Gordanom Deranjom, na kojem mu je predstavljeno poslovanje te kompanije koja ostvaruje godišnji promet od 50 milijuna eura i zapošljava više od 200 radnika.


Na sastanku su predstavnici Uprave predstavili predsjedniku Zoranu Milanoviću poslovanje "Tehnomont Grupe" kao i poslovanje vodećeg hrvatskog brodogradilišta srednjih dimenzija te jednog od vodećih graditelja aluminijskih brodova Tehnomont brodogradilište Pula d.o.o.

Premda je kriza uzrokovana pandemijom utjecala na tržite i poslovanje brodogradilišta, kako je istaknuto na sastanku, Tehnomont danas uspješno posluje. U prilog tomu čelnici brodogradilišta predsjednika su upoznali s projektima gradnje novih modela brodova s kojima konkuriraju na svjetskom tržištu.

- Drago mi je da je jedno malo privatno brodogradilište, koje ima promet od 50 milijuna eura i zapošljava više od 200 ljudi, opstalo te i dalje radi i zarađuje u svim tim turbulencijama, bez pravih državnih potpora, poručio je Milanović nakon sastanka. Dodao je da brodogradilište ne može napraviti veliki brod, jer ih nitko financijski u tome neće pratiti, ali ono što moće je raditi kvalitetno te stalno ulagati, što je od iznimne važnosti.

- Ova zgrada je skromna, oprema je radnička, ali srce i pamet su veliki, rekao je.

Tvrtka Tehnomont brodogradilište Pula d.o.o. usmjerila se na razvoj sofisticiranih brodova od aluminija i čelika. Najvećim dijelom orijentirani su na gradnju patrolnih, turističkih, off-shore, ribarskih, vatrogasnih i drugih brodova za svjetsko tržište, a pored gradnje brodova bave se i remontom i rekonstrukcijom.

Nakon sastanka Milanović je obišao proizvodne pogone tvrtke. Uz predsjednika Milanovića bile su savjetnica za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i pomoćnica savjetnika predsjednika za ekonomiju Martina Ciglević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!