23:56 / 27.08.2018.

Autor: HRT

Predsjednik Uprave Uljanika dao mandat na raspolaganje

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Uprave Uljanika, Gianni Rossanda potvrdio je Hini da od sutra daje svoj mandat na raspolaganje Nadzornom odboru Društva.
Predsjednik Uprave Uljanika, Gianni Rossanda potvrdio je Hini da od sutra daje svoj mandat na raspolaganje Nadzornom odboru Društva.

Ustvrdivši kako je proteklih tjedana iz odgovornosti prema Uljaniku u kojemu radi od studentskih dana, javno najavio svoje povlačenje istog trenutka kad se izabere novi Nadzorni odbor i nova Uprava, Rossanda je poručio kako nije želio blokirati funkcioniranje ovog, kako je rekao "složenog sustava od kojeg svi radnici s pravom očekuju rješenje aktualnog problema, ali i dugoročno rješenje pitanja brodogradnje".

Štrajk u brodogradilištima: Do kraja tjedna dvije plaće
Pula: Radnici Uljanika ponovno na ulicama
Novak o pomoći Uljaniku: Vlada ima vrlo malo prostora

"Proteklih godina, mjeseci i tjedana danonoćno sam radio i surađivao sa svim ministarstvima, sindikatima, brodovlasnicima i poslovnim partnerima te posebno na pripremi programa restrukturiranja. Hajka na mene osobno postala je sredstvo da se otkloni pozornost s bitnih problema brodogradnje u Puli i Rijeci", naveo je Rossanda dodavši da svoj mandat stavlja na raspolaganje jer "od utorka ujutro ne želi ni jednom svojom odlukom učiniti ništa što nije podržano od dioničara ili onih koji javno pozivaju na njegovu ostavku".

"Isključivo radi radnika Uljanika kojima je prema izjavama sindikata obećano rješenje za dvije plaće, stojim na raspolaganju za sve nužne tehničke radnje bez kojih sukladno Statutu Društva nije moguće realizirati to najvažnije pitanje za sve radnike", poručio je Rossanda.

Potvrdio je i da su davanjem mandata predsjednika Uprave na raspolaganje Nadzornom odboru Uljanika, sve uprave i direktori društava supsidijara također dali svoje mandate na raspolaganje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!