Predstavnici veledrogerija napustili sastanak s ministrom Marićem

19.10.2020.

13:34

Autor: Vijesti/IMS/HRT

default error photo
U Ministarstvu zdravstva održan je sastanak predstavnika veledrogerija i ministra financija Zdravka Marića zbog duga bolnica i ljekarni od 5 milijardi kuna.
U Ministarstvu zdravstva održan je sastanak predstavnika veledrogerija i ministra financija Zdravka Marića zbog duga bolnica i ljekarni od 5 milijardi kuna.

Predstavnici veledrogerija napustili su sastanak jer smatraju da država treba podnijeti veći teret vezano uz podmirenje duga pa dogovor nije postignut.

- Što se tiče samih brojki, to je nešto o čemu ćemo raspravljati na samom sastanku. Ja sam rekao kolegama koliko u ovom trenutku možemo osigurati do samog rebalansa, a koliko ćemo u rebalansu osigurati i o tome ćemo na vrijeme obavijestiti. Lijekovi i zdravstveni sustav su jako važni, ali svi znamo kakva je proračunska situacija za ovu godinu, a jednako tako i za iduću. Izazovi zbog COVID-a vezani za gospodarstvo i dalje su prisutni, rekao je Zdravko Marić, ministar financija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!