18:42 / 18.02.2019.

Autor: Renata Waldman/P.F./HRT

Prekvalifikacijom u računalnog operatora do posla

-

-

Foto: - / -

Sve više je poslova koji zahtijevaju poznavanje rada na računalu. Da bi takva znanja mogla otvoriti vrata za zapošljavanje, prepoznala je i Osječko-baranjska županija.
Dugotrajno nezaposleni Osječani prekvalificirali su se za računalnog operatora. Diploma vrijedi u više od 140 zemalja svijeta, pa se nadaju da će im pomoći u nalaženju posla.

Ana Bator diplomirana je ekonomistica i već godinama traži posao. Zato je odlučila otići korak dalje i završiti edukaciju. Nada se da će joj to pomoći u pronalasku posla. Tomu se nada i Željko Rukavina.

Tijekom 120 sati polaznici su polagali ispite iz sedam područja. Dobro će im to doći jer je sve više poslova koji zahtijevaju poznavanje rada na računalu. Da bi takva znanja mogla otvoriti vrata za zapošljavanje, prepoznala je i Osječko-baranjska županija koja financira takve tečajeve.

Dobro ulaganje s obzirom da čak 60% onih koji se informatički osposobe brže i lakše dobiju posao. Iznimno važno u županiji u kojoj je stopa nezaposlenosti 18%.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!