Plenković posjetio tvrtku KFK i gradilište Poslovnog parka City Island

22.12.2021.

11:05

Autor: T.V./HRT

Plenković u posjetu tvrtki KFK u Rugvici

Plenković u posjetu tvrtki KFK u Rugvici

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je posjetio tvrtku KFK u Rugvici te njihovo gradilište Poslovnog parka "City Island" u Buzinskim Krčima, nakon čega je izjavio kako je važno dati podršku takvim izvozno orijentiranim kompanijama.

- Drago mi je da smo jutros imali priliku posjetiti tvrtku KFK sa sjedištem u Rugvici koja se od 97' bavi krovovima, fasadama, konstrukcijama, i koja zapošljava 500 zaposlenika, koja je izvozno orijentirana. Taj izvoz ide u prvoj fazi u zemlje Europske unije, a sada nakon što je Ujedinjena Kraljevina izašla iz Europske unije, izvozi i izvan Europske unije. Riječ je o najmodernijoj tehnologiji i kvalitetnoj proizvodnji, kompaniji koja je gotovo stopostotni izvoznik, i tako daje snažan doprinos hrvatskom gospodarstvu, rekao je nakon obilaska pogona i sastanka s čelnim ljudima tvrtke premijer Plenković.

- Mislim da je važno da posjetimo i podržimo ovakve kompanije koje su u samo 23 godine došle na ovu razinu poslovanja, i koje na drugom projektu gradi jedan ogroman centar na 80 tisuća kvadrata, 250 tisuća kvadrata uredskih prostora, hotel, garaže, i drugi sadržaji upravo na ovom prostoru gdje prije toga nije bilo ničega što će omogućiti mnogim kompanijama da nađu ovdje svoje uredske prostore, dodao je.

Galerija
tvrtka KFK u Rugvici, Foto: HTV/HRT
Andrej Plenković, Foto: HTV/HRTPosjet tvrtki KFK u Rugvici, Foto: HTV/HRT

Uz predsjednika Vlade bili su ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!