Plenković posjetio tvrtku KFK i gradilište Poslovnog parka City Island

22.12.2021.

11:05

Autor: T.V./HRT

Plenković u posjetu tvrtki KFK u Rugvici

Plenković u posjetu tvrtki KFK u Rugvici

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je posjetio tvrtku KFK u Rugvici te njihovo gradilište Poslovnog parka "City Island" u Buzinskim Krčima, nakon čega je izjavio kako je važno dati podršku takvim izvozno orijentiranim kompanijama.

- Drago mi je da smo jutros imali priliku posjetiti tvrtku KFK sa sjedištem u Rugvici koja se od 97' bavi krovovima, fasadama, konstrukcijama, i koja zapošljava 500 zaposlenika, koja je izvozno orijentirana. Taj izvoz ide u prvoj fazi u zemlje Europske unije, a sada nakon što je Ujedinjena Kraljevina izašla iz Europske unije, izvozi i izvan Europske unije. Riječ je o najmodernijoj tehnologiji i kvalitetnoj proizvodnji, kompaniji koja je gotovo stopostotni izvoznik, i tako daje snažan doprinos hrvatskom gospodarstvu, rekao je nakon obilaska pogona i sastanka s čelnim ljudima tvrtke premijer Plenković.

- Mislim da je važno da posjetimo i podržimo ovakve kompanije koje su u samo 23 godine došle na ovu razinu poslovanja, i koje na drugom projektu gradi jedan ogroman centar na 80 tisuća kvadrata, 250 tisuća kvadrata uredskih prostora, hotel, garaže, i drugi sadržaji upravo na ovom prostoru gdje prije toga nije bilo ničega što će omogućiti mnogim kompanijama da nađu ovdje svoje uredske prostore, dodao je.

Uz predsjednika Vlade bili su ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!