11:50 / 10.08.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z./T.V./HRT

Kučan: 3. maj je opet prepoznatljiv na svjetskom tržištu

Premijer Plenković u posjetu 3. maju

Premijer Plenković u posjetu 3. maju

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Brodogradilište 3. maj u Rijeci. HRT-ova reporterka Danijela Minić kazala je za podnevni Dnevnik HTV-a kako traje sastanak Plenkovića s direktorom Edijem Kučanom. Uz predsjednika Vlade sastanku su nazočni i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, kao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. 

Jedna od tema razgovora je i model vraćanja naplate preostalih odgođenih vjerovničkih potraživanja koja iznose oko 104 milijuna kuna. Riječki 3. maj izbjegao je stečaj zahvaljujući vladinim jamstvima, iako je stečaj u matičnom društvu, nekadašnjem holdingu Uljanik d.d. pokrenut 2019. i ide prema svom završetku.

No, upućeni kažu, to što je izbjegao stečaj, ne znači da može izbjeći zamkama stečajnog zakona. Navodno su Bugari i Nijemci iskazali interes za 3. maj nakon što je Uprava potkraj srpnja oglasila prodaju 88 posto dionica.

No, za sada još uvijek nije poznat interes ulagača. No, valja pričekati do 27. kolovoza do kada je ostavljen rok za dostavu pisama namjere. 

- Upravo smo sada u pregovorima sa mogućnošću gradnje nekih drugih plovnih objekata što znači da je 3. maj opet prepoznatljiv na svjetskom tržištu, ima perspektivu i vidim da uspješno možemo nastaviti dalje u gradnji brodova, rekao je Edi Kučan, direktor Trećeg maja.

- Treći maj je, nakon problema u koje je upao i faze u kojoj smo se svi zajedno pitali kako i na koji način dalje, pokazao smjer u kojem treba ići, poručio je Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!