17:44 / 30.05.2018.

Autor: HRT

Premijer Plenković s predstavnicima EBRD-a o ulaganjima u privatni sektor, turizam, ceste

-

-

Foto: - / -

Plenković je izrazio zadovoljstvo i suradnjom EBRD-a i Hrvatske dugom 25 godina tijekom kojih je realizirano više od 3,6 milijardi eura projekata, a mnogi se projekti i sada provode.
Premijer Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima predstavnike Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) s kojima je razgovarao o ulaganjima u privatni sektor, turizam i cestovnu infrastrukturu.

Kako je priopćeno iz Vlade, premijer Plenković je primio glavnog izvršnog direktora i prvog potpredsjednika EBRD-a Jürgena Rigterinka, rukovodeću direktoricu Odjela EBRD-a za srednju i jugoistočnu Europu Charlotte Ruhe te regionalnu direktoricu EBRD-a  za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku Vedranu Jelušić Kašić.

"Razgovarali su o ulaganjima u privatni sektor, turizam i cestovnu infrastrukturu, a u tom je kontekstu predsjednik Vlade posebno važnim istaknuo dovršetak izgradnje koridora V.c", navodi se u priopćenju.

Premijer je i na današnjoj sjednici Vlade istaknuo značaj dovršetka koridora V.c za Osječko-baranjsku županiju, kao i za povezivanje Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. "Mislim da je ovaj posjet i brojni sastanci, koji će danas biti održani, izrazito ohrabrujući", rekao je Plenković na sjednici Vlade. 

Izrazio je zadovoljstvo i suradnjom EBRD-a i Hrvatske dugom 25 godina tijekom kojih je realizirano više od 3,6 milijardi eura projekata, a mnogi se projekti i sada provode.

Kako navode iz Vlade, uz premijera Plenkovića na sastanku s predstavnicima EBRD-a bili su i ministar financija Zdravko Marić te državni tajnik za infrastrukturu u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!