18:13 / 22.06.2018.

Autor: D.M./HRT

Preminuo Anđelko Leko, poznati hrvatski hotelijer

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sućut su izrazili premijer Andrej Planković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.
Jučer je u Zagrebu, u 85-oj godini, umro Anđelko Leko, poznati hrvatski hotelijer. Bio je dugogodišnji direktor hotelske kuće HUP, u čijem su portfelju i zagrebački hoteli Westin i Sheraton.

Većinski udio u svojim hotelima prodao je Adrisu prije četiri mjeseca, no ni tada se nije povukao u klasičnu mirovinu. U hotelu Panorami, gdje mu je godinama bilo glavno sjedište, proveo je i svoje posljednje trenutke.

Anđelko Leko svoj je put u hotelijerstvu počeo 1959. kao mladi konobar iz Gruda koji se zaposlio u Pivovari u Zagrebu. Ostvario je put od konobara do vlasnika turističkog imperija s hotelima u Zagrebu i na dubrovačkom području. Svi ga opisuju kao samozatajna i skromna čovjeka, koji se nikad nije razmetao poznanstvima ili utjecajem, zbog čega su ga cijenili osobito turistički radnici koji ističu da odlaskom Anđelka Leke takve osobe u hrvatskom hotelijerstvu više nema.

Sućut su izrazili premijer Andrej Planković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!