10:25 / 27.04.2018.

Autor: HRT

Prihodi Kraša viši 10%, neto dobit dosegnula 4 mil. kn

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ukupni prihodi iznosili su u proteklom kvartalu 223,1 mil. kn, 10,2% više nego u prvom tromjesečju lani. Ukupni konsolidirani rashodi iznose 218,1 mil. kn i veći su za 9,8%.
Kraš grupa je u prvom tromjesečju ostvarila četiri milijuna kuna neto dobiti, 48 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, što se zahvaljuje rastu prihoda, pokazuje financijsko izvješće te konditorske tvrtke, objavljeno u petak.

Ukupni prihodi iznosili su u proteklom kvartalu 223,1 milijun kuna, 10,2 posto više nego u prvom tromjesečju lani. Ukupni konsolidirani rashodi ostvareni su u iznosu od 218,1 milijun kuna i veći su za 9,8 posto.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su iznosili 221,2 milijuna kuna, što je 10,8 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Pritom su prihodi od prodaje u inozemstvu ostvareni u iznosu od 101,8 milijuna kuna, a prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznose 119,4 milijuna kuna i porasli su za 19,8 milijuna kuna. Bruto dobit te konditorske industrije u prvom je tromjesečju iznosila 82,6 milijuna kuna, pri čemu je bruto marža bila na razini od 37,4 posto.

Kako se navodi u izvješću, u prvom je tromjesečju u okviru ukupnog povećanja obujma prodaje nastavljen trend povećanja izvoza. Značajnije povećanje, kako ističu u Krašu, ostvareno je u Saudijsku Arabiju, Australiju, Kanadu, BiH, Makedoniju kao i na tržišta zemalja zapadne i srednje Europe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!