22:28 / 21.01.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Prihodi Trumpovih hotela značajno pali u 2020.

Foto: Tannen Maury/epa

Foto: Tannen Maury/epa

Foto: - / -

Prošle godine prihodi najpoznatijih hotela bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa pali su kada je pandemija Covida-19 snažno pogodila gospodarstvo.
Prihodi najpoznatijih hotela bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa pali su prošle godine kada je pandemija covida-19 snažno pogodila gospodarstvo, pokazuje financijsko izvješće objavljeno u srijedu, posljednjeg dana njegova mandata.

➡️ Nekoliko velikih tvrtki izlazi iz HUP-a
➡️ Cijene stanova rastu, traži se kvalitetna novogradnja

Trumpov International Hotel u Washingtonu je zaradio 15.1 milijun dolara u 2020. i u prva tri tjedna 2021., pokazuje Trumpovo izvješće. To je 62.7 posto manje nego 2019.

Slično je i s Trumpovim nekretninama u Las Vegasu kojima je prihod pao 60.5 posto na 9.2 milijuna i s njegovim golf igralištem na Floridi, Trump National Doralom čiji su prihodi 42.7 posto manji i iznose 44.2 milijuna dolara.

Rijetka svjetla točka je Trumpov klub Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi gdje će živjeti nakon što je otišao iz Washingtona. Prihodi tog resorta, u kojem je Trump povremeno primao političke saveznike i strane uzvanike, skočili su prošle godine 13 posto na 24.2 milijuna dolara.

Redovito financijsko izvješće koje je Trump morao ispuniti nudi jedan od najpotpunijih uvida u financije nekretninskog milijardera koji je uporno odbijao objaviti svoje porezne prijave, unatoč tome što je to bila uobičajena praksa ranijih predsjednika.

U izvješću na 79 stranica navedene su pojedinosti od udjela u kompanijama do toga koliko je novaca primio kao član Screen Actors Guilda, udruge filmskih i televizijskih radnika i izvođača. Ono uključuje i poklone koje je Trump dobio kao predsjednik, među njima pojas Ultimate Fight prvenstva vrijedan 650 dolara koji je dobio od Colbyja Covingtona, borca i Trumpovog pristaše.

Izvješće sadrži i obveze Trumpovih kompanija, uključujući pet kredita od kojih je svaki vrijedan najmanje 50 milijuna dolara. Većina njih dospijeva u iduće četiri godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!