Pripreme za turističku sezonu 2020.

08.12.2019.

17:25

Autor: Senka Mošnja,Ivana Nežić/Dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Jedan od najpoznatijih istarskih hotela, porečki Pical, odlazi u povijest. Na njegovom mjestu nastat će najveće hrvatsko ljetovalište s 5 zvjezdica, vrijedno gotovo 800 milijuna kuna.
Na gradilištima hotela od Poreča do Medulina trenutačno je angažirano više stotina i domaćih i stranih radnika. 

Radovi na pulskoj Verudeli dovršit će se, prema planu, do početka travnja. Dino Buršić, direktor investicija Arena Hospitality Group, kazao je da se radi na uređenju i adaptaciji 146 apartmana.

Istodobno se u medulinskom kampu ulaže u uređenje parcela, nove prostranije mobilne kućice, kvalitetnije restorane. S ulaganjima u kampove nastavlja se i na zapadnoj obali Istre, a samo u kamp u Funtani 200 milijuna kuna.

- Ulažemo u pola svih naših kampova, negdje više negdje manje, ali s ciljem podizanja dodatne vrijednosti, rekao je Bruno Radoš, direktor kampova Valamar Rivijere.

Jedan od najpoznatijih istarskih hotela, porečki Pical, odlazi u povijest. Na njegovom mjestu nastat će najveće hrvatsko ljetovalište s 5 zvjezdica, vrijedno gotovo 800 milijuna kuna. Otvorit će se 2021., baš kada i hotel Brioni u Puli, na čijoj obnovi radovi počinju za koji dan.

Sve je više i malih obiteljskih hotela koji proširuju ponudu za goste kako bi produljili sezonu. Konkurencija je sve veća, a gosti sve zahtjevniji. U turizmu nemaju izbora: žele li ostati na tržištu, moraju pratiti trendove i nuditi kvalitetnu uslugu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!