Prizori kao iz srca sezone, spoj zabave, prirode i povijesti

21.05.2023.

20:09

Autor: Jasminka Kalčić/Nives Kalebić/HTV/IMS/B.B.B.

Pogled na pulsku Arenu

Pogled na pulsku Arenu

Foto: HTV/IMS / HRT

Prema prizorima iz nekih naših gradova na obali, kao da je već vrhunac sezone, a ne predsezona. U Istri turistima vrvi i unutrašnjost i obala poluotoka. I dok se domaćini trude turističku ponudu podignuti na još višu razinu, čini se da i dalje većina gostiju dolazi zbog onog što je Hrvatskoj bogomdano, prirode i povijesnoga naslijeđa.

Zračna luka Pula uspješno korača prema glavnim turističkim mjesecima. Već sada promet je veći za 15 posto. Mladih je turista najviše, njih nekoliko zatekli smo na odlasku.

- Bilo je predivno, željeli smo samo uživati u prirodi, bez noćnog života, i zadovoljni smo, kazala je Elena, turistica iz Njemačke.

- Zapravo smo šetali, obilazili spomenike. Bilo je lijepo, doista smo uživali, nastavio je Luka, također turist iz Njemačke.

Na bogatu povijest i naslijeđe osvrnula se i Magdalena iz Poljske.

- Bilo nam je zanimljivo, došli smo upoznati vašu bogatu povijest. Sedam smo dana šetali, razgledali, grad je lijep, poput našeg Krakova, mnogo se toga može vidjeti, rekla je.

Prometna povezanost, smještaj za turiste


Pula je povezana s 13 europskih zemalja, ukupno 25 odredišta, putem nekoliko niskotarifnih avioprijevoznika.

- Ne znamo još ništa o gradu. Došlo je nas desetak prijatelja radi dobre zabave, rekao je Brecht, turist iz Nizozemske.

Hosteli su, uz privatni smještaj, njihov najčešći odabir.

Na situaciju su se osvrnuli i vlasnici smještaja.

- Prema prvim informacijama, očekujemo kao i prošlogodišnju sezonu, nadamo se i puno bolju, jer ova sezona ima puno bolje koncerte, daje veću ponudu nego prošlogodišnja, dodala je Sandra Diković, vlasnica hotela.

Bogata ponuda


Iz TZ grada Pule posebno su naglasili velik broj koncerata koji će se održati u pulskoj Areni.

- Raduje nas što već s 18. lipnja počinjemo s jakim, internacionalnim imenima u pulskoj Areni, dolaze Imagine Dragons, F&Machine, E. Ramazzoti, S. Red itd., kazao je Goran Franinivić.

Spoj zabave, prirode i povijesnih zanimljivosti, očito je dobitna kombinacija.

Maksim i Jonas iz Njemačke nadaju se dobrom provodu i odlascima na izlete.

- Došlo nas je nekoliko, potražit ćemo zabavu u klubovima, danju šetati gradom, kupati se ako možemo. - Ići ćemo na izlete, voziti se, upoznavati kraj, jesti, rekli su.

Ozgur iz Turske, posebno je fasciniran povijesnim naslijeđem Hrvatske.

- O Puli sam čuo na našoj televiziji, u jednom sam dokumentarcu vidio vaš amfiteatar, a kako volim povijest, evo me tu, ostajem nekoliko dana, želim sve vidjeti, ustvrdio je.

Već su sada hosteli i privatni smještaj u najvećem istarskom gradu izvrsno popunjeni. Zapravo će za mjesec dana u Puli biti teško pronaći slobodnu sobu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!