11:11 / 07.12.2018.

Autor: T.V./Hina

Problemi na bankomatima zbog pripajanja dviju banaka

-

-

Foto: - / -

Iz OTP banke poručuju klijentima da bez ikakve naknade mogu podizati gotovinu svojim debitnim karticama na svim bankomatima na području RH do nedjelje, 9. prosinca.
Proteklog je vikenda završeno pripajanje Splitske banke OTP banci, koja sada posluje kao jedinstvena banka pod imenom OTP banka Hrvatska sa sjedištem u Splitu. Pripajanjem je nastala četvrta po veličini banka u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 11 posto, poslovno prisutna u svim hrvatskim regijama, sa 147 poslovnica i više od 500 bankomata, priopćeno je iz OTP banke.

No, zadnja faza pripajanja sada već bivše Splitske banke OTP banci nije prošla bez problema za njihove korisnike, kako građane, tako i poslovne subjekte.

Lokalne je krugove prije tri dana uzbunila vijest o blokadi računa Grada Splita, koju je potvrdio i servis Poslovna Hrvatska. Iz gradske uprave odmah su uputili demantij i objavili da je problem u otežanoj transformaciji podataka prilikom spajanja Splitske i OTP banke.

Istovremeno poslovnice bivše Splitske banke, ali i redakcije hrvatskih medija, počeli su zasipati pozivi uznemirenih i ljutitih građana, klijenata Splitske banke, koji nisu mogli podići svoj novac na bankomatima, niti plaćati karticama u trgovinama.

Iako je banka najavila da od petka 30. studenoga do utorka 4. prosinca neće raditi poslovnice ni internetsko bankarstvo, neki od njih tvrde da probleme imaju i nakon toga datuma.

Iz OTP banke priznali su kako je bilo "nekoliko manjih tehničkih problema koje je dio korisnika imao pri prijavi na novu aplikaciju mobilnog ili internetskog bankarstva, kao i poteškoća dijela njihovih poslovnih korisnika". Kažu da "intenzivno rade na uklanjanju tih problema" te ističu kako "sve nove aplikacije u potpunosti funkcioniraju".  

Iz banke su svojim klijentima poručili kako bez ikakve naknade mogu podizati gotovinu svojim debitnim karticama na svim bankomatima na području Republike Hrvatske do nedjelje, 9. prosinca.


Podsjetimo, pripajanje Splitske banke OTP banci počelo je u svibnju prošle godine, kada je OTP banka postala potpunom vlasnicom Splitske banke. Dvije su se banke konačno spajale proteklog vikenda, a svoje klijente tjednima unaprijed upozoravale su da im za to vrijeme računi neće biti dostupni. O tome su službeno obavijestile Hrvatsku narodnu banku i ostale institucije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!