16:36 / 22.04.2021.

Autor: HRT/Vijesti u 17

Problemi povremenih prijevoznika s leasing kućama

Tomislav Ćorić

Tomislav Ćorić

Foto: HTV / HRT

U Zagrebu je održan prosvjed povremenih prijevoznika koji od Vlade primaju pomoć za očuvanje radnih mjesta. Njih trenutačno najviše muči problem s leasing-kućama. O tome su razgovarali s predstavnicima Vlade.

- Razgovori će se nastaviti tijekom sljedećeg tjedna, tako je dogovoreno. Svjesni smo njihovih problema. Činjenica je da njihovi krediti odnosno leasing rate polako dolaze na naplatu s obzirom na činjenicu da moratoriji na te leasinge polako završavaju, poručio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

- Pokriti se možete koliko je deka dugačka i nije da netko ne želi pomoći. To su sredstva i to ne mala sredstva koja morate osigurati. I to ne samo za povremene prijevoznike nego za sve one čiji je prihod pao više od 75 ili 80,85 posto, kazao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!