18:24 / 02.01.2018.

Autor: HRT

Problemi s prodajom imovine u državnom vlasništvu

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iako je država napokon odlučnije krenula u prodaju "obiteljskog srebra" - preostale imovine u državnom vlasništvu, to ne ide nimalo glatko.
Iako je država napokon odlučnije krenula u prodaju "obiteljskog srebra" - preostale imovine u državnom vlasništvu, to ne ide nimalo glatko. Dok hoteli unatoč dugovima uspijevaju naći nove vlasnike, bivša vojna imovina i dalje propada, a slična je i sudbina nekadašnjeg Olimpijskog centra Bjelolasica, koja i dalje zjapi uništena i prazna.

Bivši Hrvatski olimpijski centar prodavao se dosad čak 11 puta.

Cijena se smanjila s početnih 49 milijuna na 17 milijuna kuna. Cijena se može spuštat dok se ne nađe kupac, kaže Tomislav Đuričić, stečajni upravitelj HOC-a Bjelolasica.

Međutim, kupca i dalje nema.

Svi ti natječaji koji izlaze su stereotipni i ljudi se jednostavno ne javljaju. Imamo primjer Bjelolasice, imamo primjer Češke vile i to je tako već 25 godina. Nažalost ne mijenjaju se natječaji, samo se snižava cijena, a na te cijene nitko se ne javlja. To govori o tome da se to loše radi i priprema, ističe Ivo Kunst sa Instituta za turizam.

Diljem Jadrana mnogo je zapuštenih hotela i zemljišta u državnom vlasništvu. Možda najviše na Visu. Bivša vojna imovina na otoku nikako da pronađe vlasnika i novu svrhu.

Međutim, nakon 25 godina čekanja na Visu se, čini se, ipak nešto prodalo. Hoteli u Komiži i gradu Visu trebali bi dobiti novog vlasnika. Zagrizao je PBZ Croatia Osiguranje, koji zajedno s istarskim Valamarom navelike kupuje diljem Dalmacije pa su već osim za viške dali najbolje ponude i za makarske hotele te u Starom Gradu na Hvaru.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!