19:15 / 10.03.2020.

Autor: Ivana Brailo Drnas/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Procedura na letu iz Rima: Neki natrag, a neki u karantenu, samoizolaciju ili prepraćeni van RH

-

-

Foto: - / -

Evo kakva je bila procedura prihvata putnika na letu iz Rima nakon svih mjera koje su uvedene prema Italiji zbog epidemije koronavirusa.
Iz Rima je poslijepodne u dubrovačku zračnu luku sletio zrakoplov španjolske kompanije. Evo kakva je bila procedura prihvata putnika nakon svih mjera koje su uvedene zbog epidemije koronavirusa.

- Letom iz Rima nešto prije 16 sati u zračnu luku Dubrovnik sletio je avion s 43 putnika iako ih je prvotno bilo predviđeno stotinjak. Više od polovice ih je odustalo od leta, a pretpostavlja se da je riječ o talijanskim državljanima jer njih u zrakoplovu nije bilo. Zračna luka Dubrovnik je cijeli dan u kontaktu s avioprijevoznikom kako bi vidjeli što će i kako će postupiti  s ovim letom jer se odluka da se cijela Italija proglasi crvenom zonom očekivala i sukladno njoj se i postupalo. Svi su putnici bili upoznati s time, odnosno s obavezom karantene, kao i s opcijom da se istim zrakoplovom, ako to žele, mogu vratiti u Italiju, javila je u Dnevniku HTV-a novinarka Ivana Brailo Drnas.

Putnici su po dolasku u zračnu luku prošli su detaljan pregled sanitarnih inspektora.

- Dva su državljana Meksika odlučili prihvatiti opciju povratka u Italiju istim zrakoplovom, dok su dva putnika državljani SAD-a i Argentine zadržani u karanteni pripremljenoj na dubrovačkom području. Hrvatski su putnici u kućnoj izolaciji, rekla je Brailo Drnas.

Ostali su ispraćeni pod pratnjom na granice svojih matičnih, nama susjednih zemalja, BiH i Crne gore posebnim autobusom. 

Očekuje se da bi sutra mogla nastupiti potpuna obustava svih letova iz zračne luke Dubrovnik prema Italiji i obratno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!